Офіційний сайт
Тячівської районної
газети "Дружба"
» » » » » Смаколики від дубівської кондитерки вражають уяву

Смаколики від дубівської кондитерки вражають уяву

16:58, 29.09.17
167
Наші земляки
Смаколики від дубівської кондитерки вражають уявуМар’яна Кушнір з Дубового вже більше 5 років займається «солодкою» справою – випікає солодощі на замовлення. Найбільшою популярністю користуються її іменні торти з мастикою та кремові десерти. Клієнти відмічають, що окрім того, що смаколики від  Мар’яни Кушнір смачні, вони ще й привабливі. Адже декорує десерти жінка з неабияким хистом. На бісквітах нерідко з’являються мультиплікаційні герої, а іноді й сама випічка стає скульптурою чи автівкою. Прикрашає тістечка як мастикою, так й різноманітними кондитерськими кремами, нерідко експериментує з формами та рецептами. А все це для того, аби солодкий витвір смакував клієнту та створив хороший настрій.

Мар’яна ще змалку полюбляла поратися на кухні, особливо їй подобалось чаклувати над десертами. Прищепила дівчині любов до кондитерської справи подруга матері – тітка Маруся, у якої й навчилася азам солодкої професії.  
– Тітка полюбляла пекти різноманітні торти та тістечка, й охоче показувала мені, як правильно це робити. Мала вона й неабиякий хист до декорування. У цьому й я намагалася її наслідувати, – розповідає пані Мар’яна.
Окрім науки, отриманої від сусідки, пані Мар’яна освіти кондитера так і не отримала. Каже, коли забажала вдосконалити свій хист, то почала студіювати самотужки кулінарну літературу. Щось вичитала у книгах рецептів, щось переглянула в інтернеті, а багато чому навчилася шляхом спроб і помилок.
Спочатку десерти жінка готувала тільки для дітей та чоловіка, іноді її просили спекти торт чи тістечка рідні та знайомі. А вже згодом, зовсім випадково, почала працювати на замовлення.
Стартом став торт, який жінка спекла старшому синові Мирославу на день народження.
– Це був десерт у формі дракона. Тоді вперше спробувала працювати з мастикою. Виставила у соцмережу фото іменного торта – й посипалися замовлення, – пригадує Мар’яна.
Хтось бажав і собі на день народження такого ж десертного дракончика, а дехто замовляв й кекси нових форм. Якщо перші кондитерські вироби з мастикою були не надто досконалі, то з кожним новим замовленням вони ставали витонченіші.
Зараз  жінка пече смаколики як маленьких розмірів на іменини, так і великі весільні торти. Пригадує, що кілька років тому на весілля спекла чи не найбільший за свою практику торт, що складався з 4 поверхів та мав 15 кг.  
Всі десерти пані Мар’яна готує з натуральних продуктів. Лише деякі інгредієнти купує у магазинах чи через інтернет, зокрема, мастику.
Як розповідає кондитер, приготування та декорування стандартного, невеличкого десерту займає від 4 до 6 годин. Все залежить від складності декору: чим вибагливіші прикраси на торті, тим більше часу необхідно для їх створення. Кремові прикраси робляться швидко, а ось різні фігурки та візерунки з мастики – довше. У обох випадках треба мати художній хист, адже не кожен зуміє зліпити з солодкого матеріалу фігурку людини-павука чи намалювати кремом ведмедика.
– Буває маю по 3-4 замовлення на один день. І аби встигнути, виконати їх вчасно, одного дня випікаю бісквіт, а вже наступного – перемащую кремом коржі та прикрашаю виріб. За «солодку» справу взялася й донька Євгенія. Тож маю й помічницю, – розповідає Мар’яна Кушнір.
Буває, клієнти самі приносять зразок, як має виглядати десерт, тоді жінка намагається втілити задум у життя. А частіше сама експериментує з формами та декоруванням смаколиків.  
– Рідні  полюбляють торт «Медовик», тож намагаюся балувати їх саме цим десертом. Однак не відмовляються вони й від новинок. Тому іноді на свята для сім’ї печу незвичайні, оригінальної форми торти. А фото цих кондитерських виробів викладаю у мережі. Користувачі Інтернету  переглядають світлини й собі замовляють той чи інший десерт, – ділиться жінка.
І хоч пекти торти – клопітка та марудна робота, однак для Мар’яни Кушнір це, перш за все, творча справа, за допомогою якої жінка розкриває свій багатий внутрішній світ.
На жаль, солодкою випічкою заробити статки дубівчанка не має змоги, тому змушена виїздити на заробітки до Чеської Республіки, де доводиться виконувати різну роботу – від гувернантки до посудомийки. Якось жінка працювала помічником кухаря у ресторані, тоді її талант кондитера достойно оцінили чеські кухарі.
– Коли повар побачив, які торти я випікаю вдома, то диву дався, чому я досі не відкрила власну справу за кордоном. Казав, що такі кондитерські вироби мали б шалений попит у Чехії. На жаль, для того, аби я могла заснувати свій бізнес за рубежем, треба спершу отримати диплом кондитера європейського зразка. Та не звикла я нарікати на долю, адже все-таки маю змогу робити те, що мені подобається й можу радувати смаколиками земляків, що є важливим для мене, – резюмує жінка.
Л.БІЛАК.
Смаколики від дубівської кондитерки вражають уявуСмаколики від дубівської кондитерки вражають уявуСмаколики від дубівської кондитерки вражають уявуСмаколики від дубівської кондитерки вражають уяву
скачать dle 10.5фильмы бесплатно
Читайте також:
Коментарі:
Додати коментар
Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гости, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Погода
Погода у Тячеві

вологість:

тиск:

вітер:

Оголошення
Продається будинок

Продається будинокПродається будинок в с.Нересниця по вул.Крички. Тел.: 0987715588.