“Золоті горішки”: eкс-міністр МВС Арсен Аваков вирощує лісові горіхи на Закарпатті

Аватар Галич Леся

Арсен Аваков
Posted on :

Інвестиційна фірма “Форсайт Інвест”, заснована колишнім міністром внутрішніх справ України Арсеном Аваковим, придбала компанію з назвою “Карпатські лісові горішки”, що спеціалізується на вирощуванні фундука у Закарпатській області. До партнерів Авакова в цьому проєкті входять харківський підприємець та колишній народний депутат Ігор Котвіцький, а також Марина Лунченко, дружина народного депутата з Закарпаття.

Укладання контракту на вирощування фундука: деталі та власники ТОВ “Карпатські золоті горішки”

За даними аналітичної системи Contr Agent, у 2023 році Арсен Аваков, його дружина Інна Авакова та Ігор Котвіцький стали офіційними власниками ТОВ “Карпатські золоті горішки”. Крім них, акціями компанії володіють Мирослава Опшитош та Марина Лунченко, дружина закарпатського нардепа Валерія Лунченка.

ТОВ “Карпатські золоті горішки” спеціалізується на вирощуванні фундука у Хустському районі. Ліщиновий сад охоплює площу приблизно 900 гектарів і є одним з найбільших українських плантацій такого роду. Перші саджанці були імпортовані з Італії та посаджені у 2016 році. Директором компанії протягом тривалого часу був Мирослав Білецький, який на цей час є першим заступником голови Закарпатської обласної державної адміністрації та депутатом обласної ради від партії “Рідне Закарпаття”.

Політичні зв’язки та земельні суперечки в регіоні Закарпаття

Деякі земельні ділянки у регіоні також використовуються для вирощування фундука родиною народного депутата Роберта Горвата, який є співзасновником партії «Рідне Закарпаття» разом з Валерієм Лунченком. У жовтні 2023 року Роберта Горвата звинуватили в привласненні сотень гектарів землі державного підприємства, які, за даними ЗМІ, були призначені для вирощування лісових горіхів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *