16 Вересня, 2024
Фото: Закарпатська обласна прокуратура

Фото: Закарпатська обласна прокуратура

Жінка зі Сваляви постане перед судом за участь у шахрайстві: видавала себе за співробітників банківської служби безпеки.

Жінка зі Сваляви постане перед судом за участь у шахрайському «банківському» угрупованні.

Про це інформує Закарпатська обласна прокуратура.

Обласна прокуратура повідомила про початок судового процесу проти жінки зі Сваляви, яка обвинувачується у шахрайстві за участю організованої групи осіб. Начальник Свалявського відділу Мукачівської окружної прокуратури затвердив обвинувальний акт і передав його до суду, де розглядатимуть справу за кількома пунктами шахрайства (ч. ч. 2, 4 ст. 190 КК України).

Встановлено, що жінка була частиною злочинної групи, яка видавала себе за співробітників банківської служби безпеки. Зловмисники телефонували потерпілим з різних регіонів України, запевняючи їх, що їхні кошти на рахунках під загрозою і їх слід терміново перевести на «безпечні» рахунки.

Обвинувачена отримувала картки, на які жертви злочинців перераховували свої кошти. Вона купувала картки та доступ до них у різних осіб, а після надходження грошей знімала готівку і розпоряджалася нею. Протягом грудня 2023 – січня 2024 року жертвами шахраїв стали п’ять осіб з Київської, Хмельницької, Рівненської, Волинської та Львівської областей, завдані збитки склали близько 217 тисяч гривень.

Слідство у справі завершене, кримінальне провадження вело відділення поліції №1 Мукачівського райуправління поліції. Обвинувальний акт вже передано до Свалявського районного суду для подальшого розгляду.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *