16 Вересня, 2024
Фото: Поліція Закарпатської області

Фото: Поліція Закарпатської області

На Закарпатті припинили діяльність чергового каналу незаконного переправлення ухилянтів за кордон.

Про це повідомила Поліція Закарпатської області.

Правоохоронці Закарпатської області ліквідували схему незаконного перетину кордону з Угорщиною, яку організував 63-річний мешканець села Бадалово, Берегівського району. За даними слідства, чоловік пропонував військовозобов’язаним нелегально перетнути кордон за винагороду за ухилення своїх обов’язків в розмірі 7000 доларів з кожного.

Підозрюваний ретельно планував свої дії: спочатку він розміщував клієнтів у прикордонній зоні, а потім на своєму автомобілі «Honda Civic» підвозив їх якомога ближче до лінії кордону, оминаючи офіційні пункти пропуску. За оперативною інформацією, щомісяця він переправляв до 30 чоловіків таким чином.

Правоохоронці провели спецоперацію, під час якої затримали зловмисника в момент, коли він намагався переправити двох військовозобов’язаних чоловіків закордон. За цю спробу він мав отримати 14 тисяч доларів.

Затриманому повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 332 Кримінального кодексу України, що передбачає покарання до 7 років позбавлення волі з можливістю заборони обіймати певні посади або займатися певною діяльністю до трьох років. Оперативний супровід забезпечували співробітники СБУ. Наразі слідство триває.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *