За кілька місяців 100 людей пройшли лікування у Реабілітаційному центрі Ужгорода

Аватар Ігор Дорошенко

Обладнання реабілітаційного центру
Posted on :

Вже кілька місяців працює в Ужгороді працює реабілітаційний центр. В його приміщенні (вул.Тіхого, 13Б) завершено черговий етап ремонтних робіт. Про це пише видання “Заголовок”.

Тричі на тиждень тут проводять реабілітаційні заходи із військовими, відвідують заклад також закарпатці, які мають інвалідність. Заклад не отримує державного фінансування, тому керівництво у постійних пошуках грошей на подальшу реновацію та закупівлю техніки.

Нещодавно реабілітаційний центр відвідали представники громадської організації Румунії (ASOK), Міністерства охорони здоров’я Франції та науковці з університету Ліля, які зустрілися з керівництвом закладу та місцевою владою.

“2,5 тисячі квадратних метрів корисної площі, де розташовані зали для реабілітації, масажні кабінети та кабінети вузьких спеціалістів, на першому поверсі рецепція, де люди можуть записатися до на реабілітацію,- пояснюює Данило Брувєр, заступник директора Реабілітаційного центру для осіб з інвалідністю та ветеранів війни”.

Керівник уточнює, что реабіліатція повністю безкоштовна для ветеранів війни, діючих військових, учасників бойових дій.

Загалом реабілітація триває два тижні для кожного відвідувача, і довше, якщо потрібно продовження. За кілька місяців через центр пройшли близько 100 людей. Приміщення обладнане відповідно для потреб людей, які пересуваються і на візках. На другий поверх можна піднятися ліфтом.