Розкішна дача зрадника-Медведчука на Закарпатті — екснардеп усе ще платить працівникам

Аватар Галич Леся

"Ведмежа діброва"
Posted on :

На “закарпатській дачі” Віктора Медведчука знаходиться понад 150 гектарів землі. Також змінено річище гірської річки, щоб вона пройшла поблизу будинку кума путіна. Цей маєток вже передали в управління Агентству з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів.

Огляд розкішної “Ведмежої діброви” Медведчука

Дача Медведчука, відома як “Ведмежа діброва”, була оглянута Володимиром Муржею, серед інших, які мали можливість оглянути заарештоване майно. Суд передав цей маєток в управління Агентства з розшуку та менеджменту активів.

“Ведмежа діброва” / фото: ТСН

Знаходиться ця дача на закритій території в 150 гектарів і складається з основного будинку площею 2400 квадратних метрів, будинку для гостей, вертолітного майданчика, колиби, погреба, каплички та ферми з тваринами. На фермі досі виробляють молочні продукти, такі як сири та морозиво. На території зараз перебуває близько десяти співробітників.

За словами Муржі, господар часто відвідував дачу разом з родиною та приймав гостей, зазвичай лише 1-3 рази на рік, переважно під час свят. Другий поверх будинку призначений для гостей і має велику вітальню та обідню залу, оздоблені ручною роботою та дорогоцінними каменями. Навіть для таких рідкісних візитів було змінено річище гірської річки.

Працівники дачі Медведчука все ще отримують зарплату від нього

Закарпатська резиденція Медведчука масштабом нагадує Межигір’я Януковича. Усередині будинку все, здається, застоялося. Цінні меблі закриті білою тканиною або чорними пакетами для сміття. У Агентстві з розшуку та менеджменту активів зазначають, що працівники, які доглядають за маєтком, і досі отримують зарплату від Медведчука. Голова агентства, Олена Дума, зазначає, що щомісяця власник витрачає понад 1 мільйон гривень на утримання цієї власності. Вона закликає не допускати повернення Медведчука та його родини до України та наголошує на необхідності реалізації або передачі в управління всього нажите за злочинний шлях.

“Ведмежа діброва” фото зсередини / фото: ТСН

На аукціон будуть виставлені брендові годинники та дорогі автомобілі

Зазвичай Медведчук із сім’єю до “Ведмежої діброви” добирався на вертольоті. Раніше Агентство з розшуку та менеджменту активів вже передало його особистий літак військовим. Тут також виявили автомобіль Maybach. У минулу п’ятницю агентство оголосило про початок продажу цього елітного авто та двадцяти колекційних наручних годинників Віктора Медведчука. Серед них такі відомі марки як “Ролекс”, “Дольче і Габбана”, “Карт’є”. Їх вартість ще встановлять експерти. Також серед годинників є з назвою “Москва. Кремль” та швейцарського бренду за спецзамовленням — з обличчям дружини зрадника.

Перелік арештованого майна Медведчука: що відбувається з власністю екснардеп

За судовими рішеннями, серед арештованого майна Медведчука є яхта “Роял Романс”, 26 автомобілів, 32 квартири, 10 домоволодінь, 23 земельні ділянки, а також частки в статутних капіталах 24 юридичних осіб. Крім того, на території будинку Медведчука в Пущі-Водиці у Києві знайшли залізничний вагон-ресторан.

У березні 2021 року Forbes оцінив статки Віктора Медведчука в 620 мільйонів доларів, з яких третина припадала на яхту “Роял Романс”. Ця яхта, як і інше майно Медведчука, зараз арештована і передана в управління Агентства з розшуку та менеджменту активів.

Подальший процес реалізації арештованої власності передбачає проведення торгів, переможець яких буде оголошений 23 квітня. Агентство зазначає, що зміни в законодавстві не дозволяють їм ефективно управляти активами, хоча їх створено за рекомендацією Європейського союзу.

Також варто відзначити, що Медведчук з’явився в санкційному списку Чехії проти росії, разом з компанією “Голос Європи”, яка, за даними чеських спецслужб, фінансується з росії та використовується для дезінформації та антиукраїнської пропаганди.

Нагадаємо, чеський фотограф Богуміл Вавроушек зафіксував життя та побут мешканців Закарпаття під час своїх подорожей у віддалені куточки області у 1920-х роках. Про його відвідини Закарпаття розповів Михайло Маркович на платформі «Локальна історія».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *