Викрали серед білого дня: тренер команди прокоментував ситуацію з мобілізацією футболіста

Аватар Галич Леся

Микола Сираш
Posted on :

Головний тренер команди першої ліги «Хуст», Володимир Циткін, висловився щодо ситуації з потраплянням гравця Миколи Сираша до ТЦК.

Раніше повідомлялося, що 25-річного Сираша з вокзалу відвезли до ТЦК, і було заявлено, що зв’язку з футболістом не було. Пізніше Циткін пояснив ситуацію з можливою мобілізацією футболіста.

Тренер “Хуста” розповів про зникнення гравця

Тренер команди першої ліги “Хуст”, Володимир Циткін, висловив своє незадоволення щодо ситуації з Миколою Сирашем, гравцем команди, який, на його словах, був забраний представниками ТЦК без повістки чи будь-яких інших підстав. За словами Циткіна, гравця просто “викрали серед білого дня”. Він пояснив, що Сираш просився на один день після матчу через хвору дитину, яка потребувала лікування. Пізніше гравця не відпустили, і зв’язок з ним був втрачений. Телефон Миколи був вимкнений, і він не був на зв’язку зі своїми близькими або командою. Циткін також зазначив, що намагався отримати інформацію від ТМК та військкомату, але не отримав жодної пояснювальної інформації.

Мобілізація футболістів

Міністерство молоді та спорту України надало статут критично важливих для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення у 2023-2024 роках Українській асоціації футболу (УАФ) та декільком футбольним клубам. Ця інформація надійшла згідно з наказом від Мінспорту, повідомляє Interfax.

Зокрема, статус критично важливих для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення було надано ТОВ «Футбольний клуб «Кривбас», ТОВ «Спортивний клуб «Дніпро-1», ТОВ «Футбольний клуб «Динамо Київ», ТОВ «Футбольний клуб «Оболонь», ПрАТ «Футбольний клуб «Шахтар» (Донецьк)» та громадській спілці «Українська асоціація футболу».

Також отримали або підтвердили такий статус благодійне товариство «Шахтар Сошіал», ТОВ «Шахтар-сервіс», громадські організації Київської міської, Одеської, Миколаївської, Львівської, Вінницької обласних організацій Фізкультурно-спортивного товариства «Динамо», Фізкультурно-спортивне товариство «Динамо» та ряд інших підприємств і організацій у сфері відання міністерства.

Раніше Асоціація міжнародних автомобільних перевізників України звинуватила ТЦК у примусовій мобілізації її водіїв.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *