Відома особистість з Закарпаття померла у Великдень – про кого мова

Аватар Галич Леся

Іван Небесник
Posted on :

Анна Бокшан, проректор з навчальної діяльності Закарпатської академії мистецтв, повідомила, що 5 травня 2024 року зупинилося серце Івана Небесника.

Пам’ять про Івана Небесника: вагомий внесок у розвиток мистецтва та освіти

Анна Бокшан, проректор з навчальної діяльності Закарпатської академії мистецтв, нагадує про вагомий внесок Івана Небесника у розвиток культури та мистецької освіти Закарпаття. Відзначаючи його довголітню працю в Ужгородському училищі прикладного мистецтва, вона відзначає, що його пристрасність та бажання покращити ситуацію зі знанням культури Закарпаття наповнювали заклад енергією протягом багатьох років. 

Спадщина Івана Небесника: життя і мрія продовжують жити в Закарпатській академії мистецтв

У червні 1990 року Іван Небесник став першим демократично обраним директором закладу, і його лідерські якості дозволили впроваджувати інновації та трансформувати технікум у заклад, що розвивався відповідно до культурних та політичних змін.

Хоч серце Івана Небесника перестало битися, його дух і мрія про розвиток Закарпатської академії мистецтв продовжують жити в самому закладі, його студентах, викладачах, друзях та рідних.

Нагадаємо, що призначення Юрія Гузинця на посаду заступника голови Закарпатської обласної військово-адміністративної адміністрації отримало затвердження урядом. У своїй новій ролі він буде відповідати за гуманітарний напрямок.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *