Плани на майбутнє: Закарпаття планує побудувати 5 сміттєпереробних заводів до 2027 року

Аватар Галич Леся

Огляд ситуації щодо переробки твердих побутових відходів в Україні
Posted on :

Планується будівництво пʼяти нових сміттєпереробних заводів в різних районах Закарпатської області, зокрема, в Ужгородському, Мукачівському, Хустському, Берегівському, а також у Тячівському або Рахівському районах. Про це 8 травня повідомив голова Закарпатської обласної державної адміністрації Віктор Микита після підписання меморандуму про співпрацю у сфері управління відходами з міністром захисту довкілля та природних ресурсів України Русланом Стрільцем.

Шлях до екологічно чистого майбутнього: Закарпаття планує будівництво сміттєпереробних заводів

Сміттєпереробні заводи на Закарпатті будуть споруджуватися коштом інвесторів, загалом ОДА планує залучити на це 152 мільйони євро. Створення сортувальних та переробних підприємств принесе понад 600 нових робочих місць у громадах регіону.

«Проблему сміття на Закарпатті ми намагалися вирішити десятиліттями. Можу впевнено сказати, що ми знайшли шлях розв’язання цієї проблеми та будемо разом реалізовувати проєкти, які зроблять Закарпаття по-справжньому екологічно чистим. Зараз тривають перемовини з потенційними інвесторами щодо створення нової сміттєобробної інфраструктури в регіоні», – зазначив у Facebook Віктор Микита.

Проєктування сміттєпереробних заводів на Закарпатті планують розпочати у червні-липні 2024 року. Підприємства запрацюють в області до кінця 2027 року.

Раніше стало відомо, що завод з виробництва великогабаритних залізобетонних конструкцій планують збудувати на Тернопільщині.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *