27 Липня, 2024
Ужгородці боргують за воду близько 110 млн грн

Ужгородці боргують за воду близько 110 млн грн / фото: zaxid

Попередження про можливе відключення надсилаються паперовими листами, а також проводиться телефонний зв'язок.

Після того, як уряд скасував заборону на відключення комунальних послуг через борги, КП «Водоканал м. Ужгорода» почало надсилати мешканцям квитанції червоного кольору, що містять попередження про можливе відключення водопостачання та водовідведення. Як наслідок, за заборгованість від водопостачання було від’єднано 21 абонента.

Абоненти Ужгороду стикаються з новими умовами відновлення послуг

Згідно з інформацією, яку оприлюднив директор КП «Водоканал м. Ужгорода» Станіслав Карташов, заборгованість за водопостачання та водовідведення в місті становить близько 110 млн гривень. В середньому, населення самостійно оплачує від 75% до 86% від свого споживання.

Абоненти, які мають борги більше ніж на 3000 гривень, отримують рахунки червоного кольору. Попередження про можливе відключення надсилаються паперовими листами, а також проводиться телефонний зв’язок з юридичним відділом та абонентською службою. Ті, хто не реагує на ці заходи та не укладає договір реструктуризації або не розв’язує питання з боргом, будуть фізично відключені від водопостачання. У квітні було відключено 21 абонента, проте через три дні їх знову під’єднали. У травні планується відключити ще близько сотні боржників, основні заходи будуть проведені з 20 по 25 травня.

Відновлення водопостачання передбачається для тих, хто повністю погасить заборгованість і заплатить за відключення та повторне підключення до мережі у суму 3478 гривень.

Раніше стало відомо, що планується будівництво пʼяти нових сміттєпереробних заводів в різних районах Закарпатської області, зокрема, в Ужгородському, Мукачівському, Хустському, Берегівському, а також у Тячівському або Рахівському районах. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *