27 Липня, 2024
Ведмеді на Закарпатті

Ведмеді на Закарпатті / фото: zakarpattya

У своєму повідомленні вони застерігають від відвідування закритих гірських маршрутів вздовж кордону, наголошуючи на потенційній небезпеці для життя.

Прикордонники зафіксували збільшення кількості ведмедів на гірських маршрутах Закарпаття, особливо біля державного кордону, через те, що люди, ухиляючись від прикордонників, залишають за собою їжу. За інформацією Західного регіонального управління Держприкордонслужби України. Навіть при закритті більшості гірських туристичних маршрутів, які проходять вздовж кордону, прикордонники зазначають збільшення кількості осіб, які намагаються пройти ці маршрути, щоб надалі нелегально перетнути кордон у Румунію.

Українські прикордонники попереджають про небезпеку 

Прикордонники пояснюють, що чоловіки, які намагаються нелегально перетнути кордон, часто планують поселитися за межами країни та беруть з собою багато речей та продуктів. Вони вказують, що ноші стають занадто важкими під час походу, тому люди просто залишають свої речі у лісі. Це призводить до збільшення випадків появи диких тварин, зокрема ведмедів, які приваблені запахом залишеної їжі. 18 травня, прикордонники помітили сліди ведмедя на залишках снігу та розкидані предмети на місцевості. У своєму повідомленні вони застерігають від відвідування закритих гірських маршрутів вздовж кордону, наголошуючи на потенційній небезпеці для життя.

Постійне збільшення кількості спроб нелегального перетину кордону на Закарпатті

Працівники прикордонного загону в Чернівецькій області зупинили автомобіль, який прямував до Румунії. У машині перебувало дев’ять чоловік, включаючи водія і провідника, які збиралися перетнути кордон. Ці особи походили з різних регіонів України. За перевезення кожного “пасажира” в трьохрядний автомобіль вони платили від 8,5 до 10 тисяч євро. У Закарпатті прикордонники затримали ще десятеро чоловік, які намагалися нелегально потрапити до Румунії через гори. На цьому шляху також були затримані чотири особи, які подорожували з Дніпропетровської та Харківської областей, використовуючи таксі для доїзду до кордону.

Раніше стало відомо, що головний тренер команди першої ліги «Хуст», Володимир Циткін, висловився щодо ситуації з потраплянням гравця Миколи Сираша до ТЦК.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *