27 Липня, 2024
Мобілізація в Україні

Мобілізація в Україні / фото: Getty Images

Про це заявили представники пресслужби Закарпатського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

Минулої доби, 23 травня, у межах одного з територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки у Закарпатській області помер військовозобов’язаний, якого фахівці медичної сфери оцінили як придатного до військової служби.

Перевірка причин трагедії з військовозобов’язаним

Про це заявили представники пресслужби Закарпатського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки. У військкоматі зазначають, що медичні комісії, які оцінюють придатність до військової служби, складаються з лікарів закладів охорони здоров’я комунальної та державної власності, які були визначені органами місцевої влади.

Вони висловили жаль у зв’язку з трагічним випадком, коли військовозобов’язаного спочатку визнали придатним до служби, а пізніше сталася смерть під час надання медичної допомоги. Наразі ведеться службова перевірка у зв’язку із цією смертю.

Мобілізація в Україні

18 травня 2024 року набрав чинності новий закон про мобілізацію в Україні, що встановлює нові правила призову.

Згідно з новим законодавством, вік призову для чоловіків знижено з 27 років до 25 років. Ця норма почала діяти вже з квітня 2024 року після підписання президентом України закону №3127.

Раніше українці віком від 18 до 27 років вважалися призовниками та могли добровільно служити, але для мобілізації враховувався лише вік від 27 років. Тепер особи, які досягли 25 років, також можуть бути мобілізовані, їх переводять з категорії призовників на облік військовозобов’язаних.

Президент України Володимир Зеленський у своєму інтерв’ю французькому медіа пояснив причини такого рішення. Він зауважив необхідність готування бригад для заміни тих, що вже довгий час перебувають на фронті. За його словами, важливо, щоб ці бригади були готові й у серйозній фізичній формі, що може відрізнятися від форми людей старшого віку.

Раніше повідомлялося, що 25-річного Сираша з вокзалу відвезли до ТЦК, і було заявлено, що зв’язку з футболістом не було. Пізніше Циткін пояснив ситуацію з можливою мобілізацією футболіста.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *